Piekarnia Wilków
Witamy w naszej piekarni, gdzie mistrzostwo wypieków oraz miłość do wyjątkowych smaków idą w parze. Odkryjcie nasze aromatyczne chleby oraz wiele słodkich wypieków. Nasze wypieki to unikatowe doświadczenie smakowe, które chcemy dostarczyć Wam z pasją i zaangażowaniem. Każdy kęs to prawdziwa podróż smakowa.
-
Świeżość
Nasze wypieki utrzymują świeżość, dostarczając najwyższej jakości doświadczeń smakowych
-
Aromatyczność
Intensywne aromaty, zachęcające do delektowania się smakiem
-
Estetyka
Estetyczne wypieki wraz z kuszącymi dekoracjami.
-
Uniwersalność
Oferujemy różnorodność smaków, form i składników w naszych wypiekach.
Galeria
Piekarnia Wilków
Doświadczycie harmonii smaku, estetki i świeżości w naszych wypiekach. Dbamy o każdy detal, abyście mogli doświacyć wspaniałego smaku. Przekonajcie się sami dlaczego nasza piekarnia to miejsce, gdzie smak staję się magią.
-
Tradycja w nowoczesnym stylu
Łączymy tradycję z pieczenia z nowoczesnym podejściem do smaku.
-
Dbałość o detale
Dbamy o każdy detal podczas wypiekania.
-
Różnorodność smaków
U nas znajdziecie szeroki wachlarz smaków.
-
Wysokiej jakości składniki
Zapewniamy jakościowe składniki w naszych wypiekach.
Oferta ciast
-
Leśny Mech
Ciasto leśny mech z malinami zatopionymi w galaretce i kremem mascarpone. Wiosenne ciasto w intensywnym kolorze zielonym dzięki dodaniu świeżego szpinaku.
-
Pani Walewska
Kruche ciasto z dżemem porzeczkowym i bezą, a do tego gładki krem budyniowy wykończony płatkami migdałów.
-
Cappuccino
Ciasto z kakaowym biszkoptem, kokosową warstwą i delikatną masą budyniową o smaku cappuccino, Wykończone czekoladową polewą wraz z biszkoptami.
-
Lodowiec
Ciasto lodowiec to ciasto na biszkoptowym jasnym spodzie. Jest to połączenie kremów budyniowych o dwóch smakach. Całość wykończona jest kawałkami brzoskwiń, które zatopione są w galaretce.
-
Szarlotka
Szarlotka na kruchym cieście, z tartymi soczystymi jabłkami i cynamonem, wykończona cukrem pudrem lub kruszonką.
-
Malinowa Chmurka
Malinowa chmurka to ciasto na kruchym spodzie z dużą ilością malin, w malinowej galaretce. Kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami.
-
Sernik Krakowski
Ciasto kruche z masą serową przyozdobione tradycyjnymi paskami z ciasta. Wykończone bezbarwnym musem brzoskwiniowym.
-
Marysieńka
Ciasto na biszkopcie czekoladowym z bezą oraz orzechami przełożone kremem budyniowo-maślanym wykończony posypką z mielonych orzechów.
-
Mus Malinowy
Ciasto na ciemnym biszkopcie z wkładką śmietanowo-serową, pokryty pysznym orzeźwiającym musem malinowym.
-
Rafaello
Ciasto na puszystym, delikatnym biszkopcie połączone kokosowym kremem. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona kokosem wykończona pralinkami "Rafaello".
-
Sernik w polewie
Sernik na startym, kakaowym kruchym cieście, pokryty tym samym ciastem. Delikatna i wilgotna masa serowa wykończona polewą czekoladową z wiórkami kokosu.
-
Mus Mango
Ciasto na jasnym biszkopcie z wkładką śmietanowo-serową, pokryty pysznym wilgotnym musem z owoców mango.
-
Biała Dama
Wysokie, mocno kremowe ciasto. Puszysty biszkopt nasączony syropem i dżemem brzoskwiniowym, pokryty warstwą masy śmietanowo-serowej z dodatkami brzoskwiń. Wierzch zdobi chrupiąca posypka z prażonego kokosu.
-
Sernik z Rosą
Sernik na kruchym spodzie wykończony miękką bezową pianką, na której po upieczeniu tworzą się kropelki rosy.
-
Makowiec Japoński
Ciasto z maku bez mąki pszennej, z bakaliami oraz jabłkami. Polany polewą czekoladową i udekorowany płatkami migdałów.
-
Smerf truskawkowe
Sernik na zimno to doskonała kompozycja sera. śmietany, galaretki oraz sezonowych owoców. Wszystko przygotowane jest na zimno, jedynym pieczonym elementem jest cienki biszkoptowy spód.
-
Królewicz
Tradycyjne miodowo-warstwowe ciasto, przełożone masą budyniową. Wykończone czekoladową polewą z kawałkami orzechów.
-
3-Bit
Ciasto na jasnym puszystym biszkopcie z masą budyniową, przekładaną herbatnikami z masą korówkową oraz delikatną pianką. Wykończone herbatnikami polanymi czekoladą.
-
Seromakowiec
Pyszny seromakowiec na kruchym chrupiącym cieście. Ser i mak to idealne połączenie. Wilgotne i aromatyczne ciasto udekorowane polewą czekoladową.
-
Czekoladowiec
Puszyste ciasto czekoladowe z ciemnym biszkoptowym spodem. Masa na bazie jogurtu naturalnego z zatopionymi brzoskwiniami, wykończona startą czekoladą.
-
Marchewkowe
Wilgotne, aromatyczne ciasto, przekładane masą z serka kremowego. Oprószone orzechami i skórką pomarańczową.
-
Sernik Królewski
Tradycyjny sernik składający się z delikatnej, wilgotnej masy serowej. Składa się z dwóch warstw kakaowego ciasta kruchego pokryty również tym samym ciastem.
-
Szarlotka Królewska
Ciasto biszkoptowe na masie jabłkowej, idealnie połączone masą śmietanową. Udekorowane płatkami czekoladowymi zatopionymi w galaretce.
-
Miodownik
Tradycyjne ciasto z dodatkiem miodu, składający się z trzech warstw kruchego ciasta przełożonego masą budyniową z kaszy manny. Udekorowany masą kajmakową oprószoną orzeszkami pniowymi.